Del 2 - finpudsningsfasen

Jeg lagde et hvidt glow på den farvelagte version af Leif og lavede samtidig en version, hvor han var lavet som et rødlig negativ. Dette gav en ret psykedelisk effekt:

Det begyndte at gå i den rigtige retning, men håret var for brunt til at kunne passe i sitets design. Leif lignede stadig mere en nørd end en partynørd. Sitet sendte et rettelsesforslag, hvor håret var gjort mere rødt, og spurgte om jeg evt. kunne lave det mere i det violette område:

Jeg rettede håret til og lavede en violet version og en version, hvor jeg havde lagt et svagt rødfilter på hele illustrationen:

Nu fungerede farverne, men Leifs udtryk signalerede ikke frækhed nok. I første omgang gjorde jeg hans smil lidt bredere, rykkede det ene øjenbryn lidt ned og lagde mere skygge i hans solbriller:

Ansigtsudtrykket var bedre, men ikke helt okay endnu. Samtidig havde det længe set lidt mærkeligt ud, at Leifs hals bare var "skåret over". Vi ville ikke have skuldrene med, for det ville gøre figuren for bred. Jeg rettede øjenbrynet, og skulderproblemet blev løst ved at nøjes med Leifs flipper. I samme omgang skiftede vi hans bare bryst og halskæde ud med en sort T-shirt. På den første version var flipperne lidt for hvide, så i den næste version blev de gjort blå, og samtidig gjorde jeg det hvide skær tyndere og lavede små rettelser ved Leifs øjenbryn og mundvig:

Nu føjede vi en svag violet baggrund til, og gjorde Leif endnu mere fræk (næsten diabolsk), ved også at ændre det andet øjenbryn:

Leif var færdig!
En sidste rettelse bestod i at rentegne ham i langt større størrelse, så han kunne bruges som plakat. Jeg var først ret langt henne i processen blevet gjort opmærksom på, at designet skulle bruges som plakat, så indtil nu havde originalen været for lille til at kunne bruges som plakat. Jeg rentegnede og farvede igen... og Leif var klar i plakatstørrelse:

Jeg håber, dette eksempel giver et meget godt indtryk af den kreative proces, når en illustration bliver til. Selvfølgelig afhænger mængden af rettelser i høj grad af dine ønsker som kunde, og ofte du'r det første design uden problemer... men det ville jo være lidt kedeligt at vise på denne side!

Hvis du har spørgsmål, skal du ikke tøve med at kontakte mig!