Hvad tænker du på?

Tak fordi du kigger forbi!
Hvad har en livsfilosofi at gøre på en side om freelance..?
En hel del vil jeg mene!
Freelance er et spørgsmål om tillid og samarbejde. Så snart du går uden for din egen virksomhed for at hyre arbejdskraft, løber du en potentiel risiko for at blive taget ved næsen. Du kender ikke den person, du ansætter, lige så lidt som han kender dig... og netop derfor er det rart at vide så meget som muligt om, hvordan vedkommende er som person.

Dette er grunden til, at jeg har valgt at fortælle dig min livsfilosofi på denne side... du får et kig ind i mine tanker og et mere personligt forhold til mig. Dette, håber jeg, gør, at du bagefter vil føle dig endnu mere tryg ved at benytte netop mig som din samarbejdspartner.

Er du klar..? Her kommer

Jakobs Livsfilosofi

Når man taler om en personlig livsfilosofi, er det vigtigt, at man frem for alt først finder ud af, hvad det er, der er den absolut vigtigtste ting for én. For mig er det at være ærlig over for mig selv. For mange mennesker lever efter, hvad de tror, andre vil have dem til at være som - det kan være venner eller reklamer - og derfor lever de egentlig ikke deres eget liv, men ANDRE menneskers liv! De er ikke ærlige over for sig selv! Selvfølgelig er det vigtigt at kunne indgå kompromisser (medmindre du ønsker dig en masse fjender), men det betyder ikke, at du hele tiden skal tænke 'Hvad vil (din vens navn) tænke, hvis jeg køber denne jakke/siger hvad jeg mener' og så videre. Dit liv er dit liv ! Ikke en eller anden andens - deres liv vil blive levet med eller uden dig, men dit liv er dit alene. Hvis du først har indset dette, vil du få en utrolig frihed, men det kræver en stor portion mod at sige 'Her er jeg! Sådan er jeg, og dette er, hvad jeg synes!'

Så vær ærlig! Well, det siger ret beset ikke ret meget om, hvordan du er som person - du kan være god eller ond; faktisk kan du have alle mulige forskellige livsfilosofier. Men du er en PERSON! Hvilken slags person, du er, er bestemt af dine personlige værdier - hvad du synes er vigtigt. For mig er det ting som TOLERANCE, FORSKELLIGHED, GLÆDE og SELVE LIVET, som er virkelig vigtige. Hvorfor så det? Lad mig starte med selve livet:
De fleste mennesker har ikke indset, hvor vidunderligt livet faktisk er. De ser det bare ikke. Jeg plejer normalt at sammenligne denne 'blindhed' med det at have en diamant. Hvis du kun har én enkelt diamant, vil du måske synes, at denne diamant er den smukkeste ting, du har set - formen, renheden, måden lyset bliver reflekteret. Du har indset dens skønhed. Men hvis du har en hel baggård fuld af diamanter, vil du måske opfatte dem som normale og lidt kedelige, selv om hver enkelt af dem er præcis lige så perfekt som den første diamant. Med livet er det på samme måde! Hvis vi forestiller os, at Verden, som vi kender den, ikke eksisterede, og det eneste, som var tilbage, var sort tomhed og - for eksempel - en blyantsspidser. Hvis dette var alt, ville vi synes, at denne blyantsspidser var den mest fantastiske og smukke ting. Heldigvis ser vores verden ikke sådan ud. Vores verden er en baggård fuld af diamanter. Vi er OMRINGET af så mange vidundere, at vi ikke ser et eneste af dem! Hvis du først tænker på verden på denne måde, vil den ALDRIG blive ligegyldig og kedelig mere - den kan virke meningsløs fra tid til anden, men det er kun et spørgsmål om at finde dit eget formål i livet.

Ikke nok med at vi er omringet af ting som lamper, borde, sten og trapper, men vi er også omringet af ANDRE LEVENDE VÆSNER! Dette er det største vidunder af alle - hver dag ser vi dem i byens gader: Det kunne være en fugl eller en kat, eller måske endda et andet menneske, men ofte tænker vi ikke på skønheden af alt dette. Vidste du, at nogle af atomerne i vores kroppe kun dannes, når stjerner dør? Jeg synes, at dette er en både smuk og inspirerende tanke. Og det, som først rigtigt tager pusten fra mig, er forskelligheden af det hele. Liv og mennesker findes i SÅ MANGE forskellige former, og hvis du først har lært virkelig at elske livet, vil det være umuligt ikke at elske forskelligheden. Ville her ikke være kedeligt, hvis alle mennesker var fuldstændig ens - eller værre endnu: Hvis alle mennesker var som os? Det ville det. Men nu, når jeg tager en gåtur gennem gaderne, ser jeg forskellige mennesker, hvorend jeg ser - forskellige former, farver, tanker, drømme og livsstile. Sådan en kaskade af forskellighed kan næsten få mig til at græde, og af og til fanger jeg mig selv i næsten at blive forelsket i en eller anden tosset lille forskel - en næse som er en lille smule for stor, en mærkelig øjenfarve, et trodsigt blik eller en stærk holdning - bare fordi det er så ANDERLEDES! Grimme ting findes ikke.
Men der findes mennesker, som ikke ser dette. Mennesker med små hjerter og ingen tolerance. Mennesker som vil have, at alle andre skal være, som de er, og tænke som de tænker. Sådanne mennesker har (efter min opfattelse) ikke forstået, hvad livet går ud på. Jeg hader ikke sådanne mennesker - jeg har medlidenhed med dem. Selvfølgelig har jeg mødt mennesker med tanker og holdninger så forskellige fra mine egne, at jeg blev nødt til at sige 'Whoa! Jeg er ikke helt enig med dig dér!'. Men jeg har altid RESPEKTERET dem, for den måde, jeg ser på livet, har som en logisk konsekvens, at jeg ikke kan tænke på mine holdninger som værende bedre eller mere rigtige end andre menneskers holdninger - de repræsenterer bare den måde, jeg ser på livet. Der findes kun én type mennesker, som jeg ikke kan acceptere: Mennesker som hader forskellighed. Dette livssyn er den direkte kontrast til mit livssyn, og jeg kan derfor ikke acceptere det, fordi hvis jeg gjorde, ville det betyde, at jeg havde accepteret had til, hvad jeg elsker. Sådan en ting er ikke mulig. Prøv at fortælle en ung dreng eller pige, at det menneske, han eller hun elsker, er hadet af andre, og de vil måske indse, at det er sandt, men de vil aldrig kunne acceptere det - for hvordan kunne de nogensinde forstå, hvordan det er muligt, at hade hvad de elsker? Enhver konflikt, som nogensinde er opstået, har skyldtes had til forskellighed! Nogle gange er det had til andre hudfarver, nogle gange er det had til forskellige idéer og livsstile, men det er altid had til forskellighed !

Så hvis jeg lægger alle disse tanker sammen, sidder jeg tilbage med en følelse af sand glæde og kærlighed. Og jeg har en taknemmelighed for at være til, som er så dyb, at det ikke kan udtrykkes med ord... og jeg ønsker at dele denne følelse med resten af verden.

Det er meningen med mit liv: At få andre mennesker til at elske livet og at gøre andre mennesker glade og få dem til at le. Når dette fra tid til anden lykkes for mig, bliver jeg fyldt med en glæde, som er så stærk, at det føles, som kunne jeg flyve. Det giver mit liv mening - og det er det hele værd !