Et Produktionseksempel

På denne side finder du et eksempel på en tidligere opgave, jeg har lavet.
Hele produktionsforløbet bliver gennemgået, og de fleste ting er illustreret med billeder. På denne måde kan du få et indtryk af, hvordan en illustration bliver til som et samarbejde mellem dig som kunde og mig som illustrator. Dette eksempel indeholder nok lidt flere rettelser og trin end en gennemsnitsbestilling, men netop derfor er det jo et godt eksempel!
Illustrationen blev brugt til plakater og på sitet NightLeif.dk, og alle rettigheder til brug af illustrationen ejes af dette site.

Men lad os nu gå i gang!

Del 1 - opstartsfasen

Alle opgaver starter med en kontakt. I dette tilfælde blev jeg kontaktet og bedt om at lave designet af party-nørden Leif i 70er-stil. Idéen var, at han muligvis skulle renderes som 3D-grafik på computer, så jeg skulle blot lave skitser af hans design:


Ideen om at lave ham i 3D-version blev dog droppet ret hurtigt, og i stedet blev en modificeret version af en af skitserne føjet til sidens design:

Denne løsning fra sitets side syntes jeg egentlig fungerede meget godt, men Leifs noget forvirrede ansigtsudtryk burde rettes, så han så ud, som om han havde bare en anelse styr på situationen. Derfor rentegnede jeg skitsen med et mere selvsikkert udtryk og holdt mig til det sort/violette design, som udkastet fra sitet havde. Den rentegnede version af skitsen var lige tynd nok i stregerne, så jeg prøvede at gøre stregerne tykkere vha. computeren:

Tegningen var dog ikke let at læse, og i første omgang prøvede vi at koncentrere os om at lave designet af Leif mere simpelt. Vi var gennem flere forskellige designs, bl.a. designs i stil med Fido Dido fra 80'erne og et design, hvor Leif var blevet simplificeret ved især hår og bakkenbarter:

I sidste ende vendte vi dog tilbage til det første design, som vi stadig bedst kunne lide. Jeg prøvede at rentegne designet med tykkere streger, og bruge en mere kraftig pink i versionen med sort baggrund:

Resultatet var bedre, men stadig utilfredsstillende svært at læse. Dette skyldtes i høj grad ideen om at bruge de lyse rødlige streger på den sorte baggrund. Dette gav nemlig en negativ-effekt. Vi blev enige om at skære skjorten væk, så Leifs hoved ikke skulle skaleres alt for meget ned til brug på siden, og samtidig lavede jeg på eget initiativ en farvelagt version:


Den farvelagte version fungerede langt bedre, selv ved ret lille billedstørrelse. Problemet var nu, at Leif var kommet til at se for nørdet ud. Sitet kom med et par idéer til rettelser. En blå negativ-version, som de dog gerne så lavet i rød, og en idé om at give ham mere rødligt hår samt føje et hvidt skær til Leifs kontur:

Leif begyndte at nærme sig sit endelige design.

Klik her for del 2