Priseksempler på freelance illustrationer

Snebolde og priser

Illustrationsbranchen er som en snebold... jo flere opgaver du har lavet, jo flere mennesker har set dine produktioner... og jo flere opgaver får du. Dette er altsammen meget godt, men uheldigvis er freelanceres løn som oftest også som en snebold: Jo mere kendte de er, jo højere pris tager de for deres arbejde - snebolden bliver større og større.

Dette synes jeg personligt er for dårligt. Selvfølgelig giver en kendt streg mere respons fra de, som ser tegningen, men det betyder jo ikke, at tegneren har arbejdet hårdere med illustrationen, vel?
Mit grundlæggende princip er derimod, at jeg sigter mod en fast månedsløn. Dvs. at den pris, du kommer til at betale for at få mig til at illustrere din opgave, afhænger direkte af, hvor lang tid jeg har arbejdet med illustrationerne... og ikke af hvor mange mennesker der har set mine illustrationer.

Hvis din bestilling er forholdsvis lille, arbejder jeg med en fast timeløn, mens jeg ved større produktioner arbejder med en tilsvarende dagsløn.

For at du kan få en idé om prisniveauet, har jeg herunder vist nogle forskellige illustrationer taget fra denne hjemmeside, sammen med den omtrentlige pris du ville skulle betale for et tilsvarende motiv

De nævnte priser er excl. moms og ikke faste. De er der for at give dig en idé om prisniveauet. Priserne afhænger i høj grad også af bestillingens størrelse. Du er selvfølgelig meget velkommen til at kontakte mig og få et uforpligtende tilbud på din opgave, så du kan vurdere, om du gerne vil have mig til at gå videre.

Hvis du har lyst, kan du eventuelt tage et kig på et eksempel på et produktionsforløb fra en af mine tidligere opgaver!

For detaljer omkring betalingssystemet kan du tage et kig i FAQ-sektionen


Skitser


Priser fra 400 kr

Skitser er som regel lavet med blyant eller farvekridt. De er ikke rentegnede

Rentegnede skitser


Priser fra ca. 500 kr

Rentegnede skitser er baseret på løse skitser, og er udført i enten blyant eller pen. Til denne kategori hører også avisillustrationer.
Illustrationseksemplet med træerne er en serie af rentegnede skitser.

Simpel farvelægning med computer


Priser fra ca. 600 kr

Enkle farvelagte tegninger er baseret på rentegnede skitser, som er blevet scannet og farvelagt på computer. Med simpel farvelægning menes enten, at selve motivet er simpelt, eller at farvelægningen er udført uden skygger.

Farver og skygger med computer


Priser fra ca. 750 kr

Mere komplicerede motiver med flere figurer eller baggrund. Disse motiver er ligesom de mere enkle illustrationer farvelagt på computer, men farverne er blevet skyggelagt, og mere komplicerede effekter kan være blevet føjet til.

Detaljerede motiver skyggelagt med computer


Priser fra ca. 1000 kr

Til denne kategori hører store komplicerede billeder, billeder med konturfarver samt billeder med baggrund. Farvelægningen er udført på computer.

Komplicerede kombinationsteknikker


Pris ca. 1000-4000 kr

Komplicerede kombinationsteknikker vil sige at mere end én enkelt illustrationsteknik er blevet brugt under produktionen. Det kan f.eks. være akvareller eller andre illustrationer farvelagt i hånden, tegneserier eller blyantsskyggelagte illustrationer farvelagt på computer. Den nævnte pris er for en enkelt illustration. Ved f.eks. aftale om længere serie eller illustreringen af en bog falder prisen mærkbart, da vi her regner med dagsløn og ikke timeløn.